Make: Mediabar steg 2, proof of concept

För att testa konceptet så börjar jag med att configurera RaspberryPi med portaOS och Volumio som mediaspelare.
Använder den smidiga appen ApplePi baker för att mounta .img filen till SD kortet som driver Raspberry PI’t.

Volumio är en så kallad ”Headless” mediaspelare så den behöver inget interface utan man styr hela appen från en annan enhet, tex en annan mobiltelefon eller dator som är i samma nätverk. Så min plan är att vi hemma styr mediaspelaren med våra telefoner. Samt så har den stöd för AirPlay så att man enkelt kan köra igång Apple Music och skicka ljudet till mediaspelaren.

Lite länkar:
ProtaPI OS
Apple PI baker
Volumio

Prota PI var lite stökigt att få igång, tog några försök att configurera Raspberryt, men när det väl var igång så verkar det funka bra.

Sedan så kopplar jag ihop allt med ett par datorhögtalare för att se så att allt funkar innan jag börjar bygga in detta i möbeln. Har ett par bra högtalare som har bra ljud och får plats inne i nederdelen utav möbeln, samt så har den en extern ljudkontroll som jag kan sätta inne i skåpet för att ställa volymen.

Prototypen funkar.

Har även fixat en LED kabel som idag tänds när man kör igång ström. Men eftersom Raspberry har en ganska lång boot tid så kommer lampan tändas direkt när man slår på ström i möbeln, vill inte att lampan tänds innan raspberryt är igång och volumio har startat, så det får läggas upp på ”Att-göra-listan”.