Make: Mediabar, Raspberry PI Mediaspelare

I köket har vi en gammal 50-tals möbel, en gammal radio som jag köpte för kanske 15 år sedan på en loppis. Själva radion var redan sönder och gick inte att reparera så då tömde jag den på alla delar och möbeln har tjänstgjort som en bar i säkert 15 år.

Men med barn så är det inte så säkert att förvara sprit på golvnivå så den gamla baren behöver nu ny funktion.

Karin kläckte iden att varför inte bygga om den till en högtalare igen! Vi har idag i köket en portabel bluetooth högtalare som vi lyssnar musik på när vi lagar mat och hänger i köket/matsalen. Och den får gärna flytta ner till garaget igen och spela musik där istället.

Så ett nytt litet projekt blir att bygga om den gamla radiomöbeln till en mediaspelare. Möbeln har fack nedtill med nät där de gamla inbyggda högtalarna stod så där tänkte jag placera nya högtalare. Samt dra in el in i möbeln som kan driva allt som behövs.
Hjärtat till möbeln blir en Raspberry PI model 3 med Wifi så att man enkelt dels kan skicka nya låtar till mediaspelaren samt för att kunna styra mediaspelaren utan ett interface.

Funderar på att testa Prota PI som OS så att den även skall kunna funka som ett nav för IOT prylar i hemmet.
En bonus vore om man även kunde köra homebridge på samma maskin för att kunna koppla ihop alla elkontakter i huset till Siri i iOs.

Vad skulle man kunna göra mer? Funderar på LED strips undertill som pulserar med musiken? Uttag för laddare till familjens iPhones? Barnsäkra luckorna så att spriten får flytta in igen? Det är mycket utrymme i skåpet så något mer kul kan man säkert hitta på!